nsk-placeholder

Sensommertur

Avdeling: NSK

Sensommerturen

Fredag 24 august 2018 – søndag 26 august 2018.

Årets Sensommertur i Sportsvognklubben går på hyggelige og klassiske veier på Østlandet og inn i Sverige. Enten man har kjørt challengerally, veteranbilløp eller vanlig biltur har man frydet seg over flere av disse veiene. Ja de ligger faktisk servert ikke så langt fra stuedøren til mange av oss.  

Turen går fra fredag 24. til søndag 26. august, og strekker seg over drøye to dager. Det blir overnatting på Hurdalssjøen Hotell og Hotell Frykenstrand (Sunne i Värmland). Vi starter på Høvikodden med avreise fredag 24 kl 12.00.

Det blir mange fine opplevelser på turen. For å nevne noen på kjøreruten fredag 24:

Klassiske veier fra Norderhov, Haugsbygd, Kistefoss, Jevnaker, Fjordlinna langs vakre Randsforden, Brandbu, Jaren og over Skrukkelia til Hurdalssjøen.

Kjente veier for mange, men ikke desto mindre veldig hyggelige og varierte.

Her finner du ruten vi kjører fredag.

Den er ca 125 km med beregnet kjøretid 2 timer og et kvarter. Vi har bestilt lunsj med guidet visning på Hadeland Glassverk. Her har vi fått anvist egen flott parkering til våre biler på gresset. Vi starter med lunsj i Kokkestua kl 13.30. En spennende omvisning i Glasshytta er avtalt kl 14.30.

Det er en drøy times kjøring fra Høvikodden. Avreise fra glassverket vil bli ca kl 15.30. Vi er vel fremme på Hurdalssjøen Hotell ca kl 17.30. Middag kl 20.00. Aperitif serveres kl 19.30.

Overnatting på Hurdalssjøen Hotell (http://hurdalsjoen.no)

*

 

Kjørerute lørdag 25 august.

Etter en hyggelig og lang frokost setter vi oss i bilene kl 10 og besøker nyrestaurerte Eidsvollbygningen. https://eidsvoll1814.no Mange har ikke vært der siden klasseturen, og vi tenker at det kan være et passende kulturinnslag. Vi har bestilt en forenklet omvisning          kl 10.30 i hovedsalen. Den tar ca 20 minutter. Vi kan parkere bilene våre i lomme langs veien mellom hovedparkeringen og Eidsvollbygningen. Det er Karsten Ankers Vei.

Her finner du ruten vi kjører lørdag.

Eidsvollbygningen nyoppusset

Mange herlige kjøreveier venter oss. Vi kjører Riksvei 24 over til Skarnes. Følger videre transportstrekningen til Kongsvinger. Herfra møter vi flotte kjøreveier som bringer oss inn i Sverige. Vi kjører den samme løypa som under Sensommerturen i fjor frem til Torsby. Her tar vi så en annen retning sørover langs den vakre innsjøen Øvre Fryken. Den ligger mellom Torsby i nor og Sunne i sør.

Nå er det bare å sette på herlige Svenn Ingvars og få opp den riktiga Värmlandskjenslan. Regner med at de fleste kan nynne til ”Frøken Freken i från Fryken”. Låten ble skrevet av Thore Skogman og spilt inn av Svenn Ingvars i 1964. Obligatorisk i CD-spilleren eller via mobilen under denne turen. Dette er kultur.

Overnatting på Hotel Frykenstrand i Sunne https://www.frykenstrand.se Adresse By 80, Sunne. Middag kl 20.00.


 

Søndag 26. august

Dette er dagen for hjemreise, men samtidig nye opplevelser.

Denne avslutningsdagen blir det også anledning til variasjon i kjøreruten.

I Sunne anbefaler vi besøk i Selma Lagerløfs Mårbacka. http://www.marbacka.com De åpner kl 10.30, og det er guidet visning kl 11.00, og deretter hver time. Hun ble internasjonalt anerkjent for barneboken Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Hun fikk Nobelprisen i litteratur i 1909.

Mårbacka er et velholdt og spennende forfatterhjem med en flott hage.

Adressen er Mårbacka 42, 686 96 Östra Ämtervik. Her finner du kjøreruten fra Hotell Frykenstrand til Mårbacka. Det er ca 22 km sørover og ca 20 minutter kjørevei.

Biblioteket på Mårbacka. Selma Lagerlöf vid sitt skrivbord

Vi legger en tur sør- og østover til Arvika.

Det var flere av oss som ikke fikk oppleve Fordonsmuseet i Arvika på Sensommerturen i september i fjor. http://www.arvikafordon.nu Nå blir det en ny mulighet til det.

Veldig fine veier søndag. Her finner du søndagens rute. Grenseovergang Charlottenberg, over Bjørkelangen og Lillestrøm/Oslo.

Veien fra Bjørkelangen og over til Charlottenberg kalles gamle sukkerveien og er smuglerrute nr 1 fra gammelt av.

Løypa vi har lagt opp fra Sunne via Arvika og til Oslo er drøye 20 mil og anslått tid ca 3 timer og 20 minutter.

Vi tar forbehold om noe endringer på kjørerutene.

Priser (2 netter m/frokost og middag)
1 person i enkeltrom kr  3 200,-
2 personer i dobbeltrom kr 4 800,-

Prisen inkluderer hotellovernatting m/frokost og middag alle 3 dagene. Middagen er buffet eller 3 retters middag. Drikke dekker hver enkelt deltaker selv. Vi vil finne steder med mulighet for lunsj, men den må ordnes av hver enkelt deltaker. Inngang museer og evt omvisninger dekkes av den enkelte.

Ta gjerne med badetøy. Både basseng og innsjøer kan friste til et dupp.

Påmeldingsfrist: 11. august 2018

Den korte påmeldingsfristen skyldes at denne turen kommer like etter ferien. Vi har kun tilgjengelig 22 dobbeltrom på Hotell Frykenstrand.

Dere er påmeldt når summen er innbetalt til konto nr. 5005.06.23618.

Ønskes nærmere opplysninger – ta gjerne kontakt med Turkomiteen for denne turen;
Stein Pauli Nilsen tlf.: 920 39 421 eller e-post [email protected]
Egil Nordlien tlf.: 907 52 997 eller e-post [email protected]
Liv Johannessen tlf.: 928 34 912 eller e-post [email protected]

Skroll til toppen