Om NSK Sørlandet

NSK Sørlandet er en lokalavdeling for Norsk Sportsvognklubb. Formålet for avdelingen er å danne en møteplass der lokale medlemmer kan dele sin sportsvognsinteresse. Medlemmer bosatt i Agderfylkene danner grunnlaget for avdelingen, hvorav de mest aktive medlemmene hovedsakelig kommer fra områdene mellom Arendal og Kristiansand.

Historie

I påsken 2011 ble det besluttet å gjenopplive avdelingen etter nesten 9 år i dvale. I løpet av 2011 ble det tatt initiativ til ulike spontane kjøreturer og møter, og man så etter hvert behovet for å få dette inn i mer ordnede former. I slutten av november ble det avholdt et medlemsmøte hvor nytt styre ble valgt.

I løpet av 2012 arrangerte avdelingen i alt 8 faste medlemsmøter – hvorav 2 var innemøter og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten 2 banedager på Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken, deltok på Arendal bilmesse, samt arrangerte en lengre høst-tur i forbindelse med CSM 2012 på Gol. Sesongavslutningen ble markert med lunsjbuffet på Oggevatn Gjesteheim i oktober.

 I løpet av 2013 arrangerte avdelingen i alt 11 medlemsmøter- hvorav 3 var innemøter og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten en fellestur til Rudskogen og en lengre høst-tur i forbindelse med CSM 2013 på Gol. Sesongavslutningen ble markert med lunsjbuffet på Oggevatn Gjesteheim i oktober.

I løpet av 2014 arrangerte avdelingen i alt 12 medlemsmøter – hvorav 4 var innemøter og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten en to-dagers høst-tur i til Hovden i august. Vi ble også invitert til et biltreff hos Pedersen Autopark og en test av Alfa Romeo 4C hos RSA Bil i Sørlandsparken. Sesongavslutningen ble som vanlig markert med lunsjbuffet på Oggevatn Gjesteheim i oktober.

I løpet av 2015 arrangerte avdelingen i alt 9 medlemsmøter – hvorav 2 var innemøter (Garasjebesøk), 2 var Sportcars & Coffee og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten tre to-dagers turer. Den første langturen var i forbindelse med Vårmønstringen på Øvrevoll, den andre langturen gikk til Sportvognstreffet på Sola i Stavanger og den siste langturen var i forbindelse med ferdighetskjøring på Våler. Sesongavslutningen ble som vanlig markert med lunsjbuffet på Ogge Gjesteheim i Oktober.

I løpet av 2016 arrangerte avdelingen i alt 8 medlemsmøter – hvorav ett var innemøte (Gokartkjøring) og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten et par to-dagers turer. Den først langturen gikk til Gaustadtoppen (Gaustablikk Høyfjellshotell) via Gautefall, Lunde (Wings & Wheels), Bø og Tuddal. Den andre langturen gikk til Langesund via Risør, Portør og Kragerø (Opprinnelig Hovden, men ble endret pga dårlig værmelding). Sesongavslutningen ble markert med lunsjmiddag på Beddingen Restaurant i Lillesand i begynnelsen av Oktober.

I løpet av 2017 arrangerte avdelingen i alt 7 medlemsmøter – hvorav ett var innemøte (Gokartkjøring) og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten et par to-dagers turer. Den først langturen gikk til vårmønstringen på Fornebu i forbindelse med 40-års jubileet. Vi samkjørte innover mot Fornebu med Rogalands avdelingen. Den andre langturen gikk til Kragerø Resort via Åmli, Fyresdal (Modellflystevne) og Drangedal. Hjemturen gikk via Portør og Vegårshei. Sesongavslutningen ble markert med lunsjmiddag på Beddingen Restaurant i Lillesand i begynnelsen av Oktober.

I løpet av 2018 arrangerte avdelingen i alt 8 ordinære medlemsmøter – hvorav tre var innemøter (Porschemannen 962, Gokart og flybyggere på Kjevik) og resten var kjøreturer. Vi arrangerte dessuten ett garasjebesøk (Ford GT40 replika) og et par to-dagers turer. Den først langturen (vårturen) gikk til Wings & Wheels i Stavanger via Evje, Brokke/Suleskardsveien og Byrkjedal. Hjemturen gikk via Egersund, Nordsjøveien og Flekkefjord. Den andre langturen (høstturen) gikk til Rauland via Gjøvdal, Fyresdal, Vrådal og Høydalsmo. Hjemturen gikk via Dalen og Fyresdal.Sesongavslutningen ble markert med lunsjmiddag på Beddingen Restaurant i Lillesand i begynnelsen av Oktober.

I løpet av 2019 arrangerte avdelingen i alt 5 ordinære medlemsmøter – hvorav to var innemøter (garasjebesøk hos Thomas Skåla og garasjebesøk hos Porscheklubben Sør) og resten var kjøreturer. Det ble noen færre medlemsmøter enn tidligere på grunn av uforutsette avlysninger (dårlig vær og akutt sykdom). Vi arrangerte dessuten en 2,5-dagers vårtur til Stavanger. Fredag ettermiddag gikk turen fra Vennesla på «indre veier» via Konsmo og Kvinesdal med overnatting i Flekkefjord. Lørdagen startet med Nordsjøvegen til Egersund og videre til Klepp gokartbane der NSK Rogaland arrangerte banekjøring (Banekjøringen ble imidlertid avlyst pga dobbeltbooking) og deretter overnatting i Stavanger. Hjemturen gikk om Byrkjedal, Sinnes og Brokke-Suleskar. I begynnelsen av oktober ble sesongavslutningen markert med lunsjmiddag på Beddingen Restaurant i Lillesand og en kjøretur til Søre Herefoss.

 

Aktiviteter

Vi har fast møtedag den andre tirsdagen i måneden. På disse møtedagene tar vi enten en kjøretur dersom været tillater det, eller vi har andre aktiviteter som f.eks garasjebesøk, filmkveld, firmabesøk eller prat & hyggelig samvær. Se aktivitetskalenderen for flere detaljer.

Endringer av utemøter eller spontane kjørerturer utenom aktivitetskalenderen avtales på facebook eller varsles via sms.

Styret jobber med å utvikle avdelingens nettside, opprettholde faste medlemsmøter, arrangere banetreff og arrangere kjøreturer av ulik lengde og varighet. Har du forslag til saker styret bør jobbe med, ta kontakt med en av oss i styret.

Skroll til toppen