Vårmønstring av godt, gammelt merke

 

Den 44. Vårmønstringen var igjen tilbake på Øvrevoll. Dagen opprant med sol og vind og bilene rullet inn. Vi trodde lenge det var satt ny rekord, men etter fintelling viste det seg ikke å stemme. Men med rundt 750 utstilte biler, og mellom 2.400 og 2.500 mennesker var det stor stemning på denne Julaften, 17. mai og Holmenkolldag for alle sportsvognentusiaster. Men rekord var det i hvert fall i antall kommersielle utstillere, med 14 firmaer og organisasjoner som alle hadde relevante tilbud til publikum, så handelen gikk også livlig. Imponerende innsats var det spesielt fra våre venner og samarbeidspartnere i Amcar og Refuel, som hadde dratt fra Trondheim klokka 3 om natten for å være tilstede… 

Serveringstilbudet var denne gangen sterkt forbedret, og man kunne faktisk kjøpe mat og drikke nærmest uten å stå i kø. Dagens høydepunkt var årets defilering, som nå var omskapt til en Concours d´Elegance-konkurranse. En liten, kyndig jury definerte reglene og sto for kåringen. Det endte med følgende utvalgte:

Årets Veteranbil:

Lotus Europa, 1970

Nils Harald Gjerløw Hegdahl

Årets Youngtimer:

Porsche 911 GT3, 2004

Lars Faale

Årets Nyere bil:

Mercedes AMG GTR, 2018

Atle Kildebo

Årets Cabriolet:

Austin-Healey 3000 Mark II Convertible, 1963

Knut Harald Horgen

Årets Coupé:

Alfa Romeo Montreal, 1972

Bjørnar Gjein

Årets Sportsvogn:

DeTomaso Mangusta, 1970

Kenneth Høitomt

En stor takk til alle som gjorde denne høytidsdagen for mulig!

Skroll til toppen