Innemøte : Lamborghini Aventador replika prosjekt

Steinar holder å lage sin versjon av Aventador som normalt lages av Lamborghini, den rimeligste i Europa er priset til €200.000. Til sammenligning er budsjettet prosjektet hans 450-500.000 kroner.

Prosjektet startet med at det i 2014 ble lov for «amatører» å bygge biler, og funnet av CAD-tegninger av bilen fra en amerikansk skole som hadde lagt ut sine flotte tegninger av en rør-ramme for denne bilen. En meksikaner kunne lage karosseriet, og problemene med å en bil fra Mexico og over til USA for shipping til Norge kunne fylt et eget møte.

Steinar fortalte om alle stedene som han måtte endre for å originale og uoriginale deler til å bli en helhet. Brannveggen mot kupéen måtte flyttes fram litt for at BMW-motoren (fra 750) skulle passe. Karosseribyggeren hadde lagd døråpningene og dørene litt mindre slik at originale vindusruter ikke passer. Til slutt har Steinar funnet en produsent ved Elverum som kan lage vindu bestilling.

Steinar har også lagd noen deler selv, dekk-glass over frontlyktene er mest kjent. Med også bakre eksospotte (laget av rustfrie vasker fra IKEA), rister foran luftinntak mm er selvlagd.

Støtdempere kommer fra Mobeck Tekniske her i Trondheim.

Et meget teknisk møte som fortjente stort oppmøte.

Vi er stadig imponert over pågangsmotet til Steinar, og ser med spenning fram til sommeren 2020 når bilen etter planen skal være ferdig

Skroll til toppen