Søndagstur : Steinkjer

Turen fra Gråmyra til Steinkjer gikk via Stiklestad, Leksdalsvannet og Henning. Førstevalget Nordsiden av Leksdalsvannet viste seg å være grusveg, kolonnen ble vendt til Sørsiden som var under utbedring, avgravd, grushull, lysregulering m.m. Fram kom vi om enn noe forsinket.

 

 

gamle Steinkjer Brannstasjon ble vi tatt imot av Steinar Nilsen, Vidar Natvik, Jon Kvam og en ukjent.

Brannbilen, en Mercedes Bent med reg.nr. V-SB-1 (SB står for Steinkjer Brannvesen) var kjørt ut i anledning besøket. Rød, blank og fin, et riktig smykke !

 

 

Vi fikk en grundig historisk orientering. Den gamle stasjonen huset også en gammel arrest og klubblokale oppe i 2. etg. Der kunne man slå i hjel noen timer før man gikk tom for lesestoff ! Den gamle brannvarslingssentralen stod også der oppe, sammen med en meldestasjon.

Brannstasjonen var det ene av 2 bygg som stod igjen Nordsiden av byen etter tyskernes bombing, det var nok nære at det gikk galt, for taket huser en defekt etter granat/bombesplint.

   

 

Turen gikk videre til Egge Museum hvor klenodiene var kjørt ut.

Chrysler selgerbil fra Trondhjem med interiør i Bøffelhud, U-1319.

  

Den første Chevrolet lastebilen senere ombygd til buss som gikk i distriktet, V-6162.

 

Viviniusen, den eneste store Viviniusen som er igjen i verden, chassis A 0086, V-43. Umulig å gjette verdien, men den bør være godt forsikret ! 4 drammer trengte den for å starte, men da skvatt den godt av gårde (se film her og her).

 

 

Inne i garasjen stod en melkebil, en Lokomobil, flere traktorer og mye annet snacks. Her burde man nok satt av en uke for å med seg alle detaljer. Oppe i 2. og 3. etg. var det flere objekter utstilt, og man har bygd opp flere gamle forretninger med gammelt utstyr etc. som i gamle dager. En flott tidsreise !

 

 

Turen gikk til Vidar Natviks garasje. Der fant vi mange flotte objekter. Austin Seven, Norges eldste MG V-126, enda en MG og en Honda 500 four. Det fantes også andre objekter i Vidar’s eie, men lagret andre lokasjoner.

 

 

 

gikk turen tilbake gjennom Steinkjer og til Kringla.

Ståle Braset tok imot kort varsel, spanderte kaffe og viste frem et garasjeanlegg av en annen verden ! 1984 Lamborghini Countach 5000 S, 1974 Lamborghini Urraco, 1975 Renault Alpine, 1983 Porsche 911 Turbo og 2 BMW M3 løpsbiler.

Strøkent, rent og bare herlig !

Vi fikk noe å snakke om oppe Øynaparken.

Et flott sted Inderøya med sol fra morgen til kveld, utsikt til Forbordfjellet, Skogn, Levanger og svenske grensefjell.

 

Maten smakte, latteren satt løst og det virket som om alle hadde hatt en flott tur i Nord-Trøndelag.

 

En stor takk til Per Terje Lænn for planlegging og arrangering av en flott tur.

Skroll til toppen