Søndagstur : Hitra/Frøya

Denne uken ble ikke særlig vårlig i Trøndelag. Helgen ble innledet med snøbyger både oppe i høyden og nede ved sjøen. Dette hadde vi tatt høyde for i innbydelsen der vi inviterte våre medlemmer til å benytte sine «vinterbiler». søndag var imidlertid mange skremt av at det i høyden var meldt over 50 cm snø. Men tross alt møtte 4 biler og 8 personer til start turen gikk, mer eller mindre som planlagt.

 

 

Vi la i veg ut til Orkanger. Dit var det greie kjøreveger og bar asfalt. Videre over Hemnkjølen var det brøytet, men det fremdeles noe snø i deler av vegbanen. Det forhindret likevel ikke at vi tok oss frem i det vi kan kalle fornuftig hastighet. Ned fra fjellet og ut til kysten ble vær og føre bedre. Vi tok en rask stopp med kaffe og boller en rasteplass før vi kjørte inn i tunellen ut til Hitra. Der var det frisk vind, men ellers greit vær. Grade-antallet turen var vel totalt maks +5.

 

En grei tur over Hitra og i tunnel videre til Frøya. Der passerte vi flyplassen med NMKs bilsport-bane østsiden av Frøya. Der var det ingen aktivitet og stengt denne dagen, vi kjørte videre ut til Titran, lengst sør Frøya. Der tok vi en stopp før turen gikk videre nordover vestsiden av øya til Rabben kro. Der fikk vi utmerket servering av biff-pasta. Utsikten innenfra var utmerket, med sol og fin sjø.

 

 

Turen gikk tilbake til Orkanger, der vi ifølge innbydelsen skulle spist middag, men maten ute Frøya satt ennå godt i, alle droppet dette måltidet. Vi tok i stedet farvel og dro videre hjem.

Vi takker alle som møtte frem, og vi tror nok at de syntes turen var fin ja bedre enn mange fryktet. selv om takene forble var det en hyggelig tur, som sikkert kan gjentas med større deltakelse og flere stopp et senere tidspunkt.

Skroll til toppen