Søndagstur : Fosen

Vårsesongen ble avsluttet med en fin søndagstur til Fosen. 11 biler, 19 personer og 1 hund deltok. Det ble bra vær og ikke nødvendig for noen å dempe kjøregleden ved å benytte tak.

 

Turen gikk via Orkanger videre ut til Lensvika og ut til fergeleiet på Valset. Uten særlig venting gikk ferjeturen raskt over til Brekstad der ytterligere 1 bil sluttet seg til følget. Noen hadde benyttet anledningen til å dra ut på Fosen kvelden før for å feire noen venner.

Fra fergeleiet var det en kort kjøretur bort til Austråttborgen der vi fikk en lærerik omvisning. Selv for de som hadde vært der tidligere var det nye historier og ting å høre om. For de som ikke måtte ha vært klar over stedets betydning fikk vi høre litt om de personer som har hatt tilknytning til stedet og hvordan Norge var styrt fra dette stedet.

Turen gikk så videre langs nordsiden av Trondheimsfjorden, via Eid, mot Høybakken og videre til Botngård. Der tok vi rett nordover via Teksdal og Vikan ut til Lysøysundet. Et utmerket, vakkert sted, som til tross for industri med bearbeiding av fiskeavfall, har en sterk dragning på turister.
 
 
 
Kanskje ikke rart når vi opplevde gjestfriheten og den utmerkede maten som ble servert ved Ankeret Brygge. En trivelig kro der det var servering både ute og inne. Vi i NSK spiste på eget langbord inne. Det ble sen lunsj med fritt valg a la carte. Vi hørte bare godord, spesielt den gode fiskesuppa og ikke minst det som må beskrives som Trøndelags beste burger.

 

Etter en god pause så gikk turen videre. Vi ble vinket av gårde av stedets øvrige gjester. Når det gjelder været ble det stadig bedre vi kunne etter hvert flere steder måle temperaturer langt over 20 grader. Turen gikk en runde om Oksvoll tilbake til Botngård og rundt Stjørnfjorden. Vi passerte Frengen, Fevåg, Hasselvika, Hysnes og Kvithyll, forbi Reins kloster, Rissa og til fergeleiet på Rørvik. Der lå ferga nærmest og ventet på oss. Til tross for stor helgeutfart ble alle med første båt. Fergeturen over fjorden går fort i godt selskap og alle tok pent farvel og ønsket hverandre god sommer før vi dro i land på Flakk og kjørte hjem hver for oss.

 

Skroll til toppen