Vårmønstringen 2016

Vårmønstringen 2016, søndag 8. mai, nå med kart!

Vårmønstringen 2016 er den 41. i rekken av dette tradisjonsrike vårtreffet. I fjor satte vi ny rekord med over 1.000 entusiastbiler av absolutt alle slag, merker og årganger, og 2000-3000 tilskuere. Det blir italiensk fullblods, som Ferrari, Maserati, DeTomaso og Lamborghini. Amerikanske muskelbiler som Ford og Chevrolet. Tysk spitzentechnik som Porsche, BMW og Mercedes. Engelske tradisjoner som Jaguar, Morgan, Triumph og MG. Og japanske vogner som Mazda MX5, Honda NSX, Nissan GT-R og Toyota MR2 – blant mange andre juveler som vises fram av sine stolte eiere. PRISER
————-
• Utstilling (sportsvogn og entusiastbil): 100 kroner per bil (inkludert fører + evt. 1 voksen passasjer + barn under 15 år)
• Publikum: 100 kroner per person (barn under 15 år gratis adgang)

TENTATIVT PROGRAM
—————————————–
Arrangementet varer fra 10:00–15:00. Portene åpnes for publikum 11:00, sportsvogner og entusiastbiler slipper inn fra 10:00. Vel møtt!
• 10:00 – Sportsvogner og entusiastbiler ankommer området
• 11:00 – Portene åpner for publikum
• 14:00 – Defilering
• 14:15 – Utdeling av premier for årets sportsvogn, årets klubbstand, årets langveisfarer og årets entusiastbil
• 15:00 – Slutt

KONTAKTPERSON
———————————-
Har du spørsmål om arrangementet så vennligst henvend deg til Brian Elvesæter som er kontaktperson for Vårmønstringen 2016 ved å sende epost til [email protected]

USTILLINGSOMRÅDET
—————————————-
Øvrevoll er i ferd med å pusses opp og det er for tiden ganske stor byggeaktivitet der. Oppussingen skal være ferdig til første løpsdag (hester) som er 20. april. Vi kommer til gjøre en befaring av Øvrevoll etter 20. april. Inntil da så vet vi ikke helt hvordan arealene vi har til disposisjon vil være og det vil derfor bli tegnet et nytt kart over utstillingsområdet.

Med bakgrunn i tilbakemeldingene fra fjorårets treff så vil vi i år også omrokkere litt på merkeplassene. Det nye kartet vil bli publisert på klubbens hjemmeside og på Facebook før selve arrangementet slik at du vil få klarhet i hvor bilmerket ditt vil bli plassert før du reiser på Vårmønstringen.

SPORTSVOGN OG ENTUSIASTBILER
—————————————————————
Som i fjor så er treffet åpent for både sportsvogner og entusiastbiler. Sportsvognene inndeles i merkeplasser på området, mens entusiastbiler vil få avsatt en egen plass som del av den offisielle utstillingen.

Det å definere hva som er en sportsvogn eller sportsbil er svært vanskelig. NSK har valgt å ikke lage en slik klar definisjon siden det finnes utrolig mange biler som er i et grenseland (jfr. https://www.sportsvogn.no/definisjon.htm).

Vi ønsker derfor ikke å opprette en offisiell liste med spesifikke bilmodeller da det aldri vil bli 100% enighet. Vi har likevel prøvd å etablere noen generelle retningslinjer som vil være veiledende. Vår linje er at det skal være noen klare grenser for hva som slipper inn/ikke slipper inn, og at vi er liberale ved tvilstilfeller.

Sportsvogn:
• I utgangspunktet lave 2-seters biler med maks 2 dører, et chassis med fokus på sportslige kjøreegenskaper, samt et karosseri og design som gjør at den skiller seg ut fra mengden.
• I noen tilfeller 2+2 setere (dvs. 2 «reserveseter» typisk beregnet for barn), f.eks. Porsche 911.

IKKE sportsvogn:
• SUV/Offroad, Flerbruksbil, Kasse/Varebil, Pickup, Stasjonsvogn
• Sedan (4 dører)
• Kombi (3/5 dører)
• Cabriolet/Coupe (2 dører) som er basert på «søstermodell» i sedan/kombi karosseri, med visse unntak (les under)

Det er spesielt det siste punktet hvor det finnes mange biler som er i et grenseland. Vi har derfor de siste årene praktisert unntak for spesielle 2-dørs «performance» og GT-modeller, f.eks. 2-dørs BMW M3/M4 og 2-dørs BMW 6-serie, og kommer til å fortsette med å være liberale ved tvilstilfeller.

Entusiastbil:
• I utgangspunktet sportslige biler som faller litt utenfor begrepet og definisjonen av sportsvogn gitt over. Hvis eieren av bilen mener bilen er en entusiastbil, så er den det 🙂

POST BILDE AV BILEN DIN PÅ FACEBOOK ELLER TWITTER
———————————————————————————–
I år oppfordrer vi deltakere til å poste et bilde av sportsvognen eller entusiastbilen som man planlegger å delta med på Vårmønstringen 2016 på Facebook eller Twitter under hashtagen #NSKVårmønstringen2016

Skroll til toppen