Innemøte : Sulland (BMW)

 
 
Møtet startet med kaffe og tilbehør i den flotte kantinen i 2. etasje, der Dag Rune Borch ga oss en god gjennomgang av firmaet. Sulland Gruppen har historie tilbake til 1984 da Sulland Bil ble etablert på Gjøvik. Siden da har det vært kraftig ekspansjon, og Sulland Gruppen er i dag et av Norges største privateide bilkonsern med totalt 22 bilforhandlerbedrifter, forhandler av 13 bilmerker, 700 ansatte,en omsetning på 3.5 milliarder kroner i 2015 og et budsjett på 11.500 solgte biler i 2016.

 

I 2012 ble Sulland Gruppen forespurt av BMW Norge om å eksponere seg mer i BMW, og i 2013 ble
Maskinagenturs eksisterende anlegg på Tiller kjøpt. 1. oktober 2013 åpnet man i midlertidige lokaler, og etter
en omfattende utbygging av anlegget var det innflytting i januar 2015 og offisiell åpning av det flotte nye
anlegget 14. april 2015. Sulland Trondheim er forhandler av BMW, BMWi og Mini, har 32 ansatte og hadde 2015
en omsetning på 213 mill. og et resultat på 2.6 mill.

 

Deretter fikk vi en omvisning rundt i lokalene. Først den spesielle Mini-avdelingen, som er designet på en helt karakteristisk måte. Deretter gikk vi ned i bruktbilavdelingen, der vi blant annet fikk se og høre en BMW M235i. Et stort utvalg av biler som medlemmene gikk rundt og kikket interessert på.

Deretter gikk vi inn på verkstedet, som akkurat denne kvelden var ekstra interessant siden det var hobbykveld for de ansatte. Her sto det både en BMW M3, en BMW M4 og en BMW i8, alle nesten helt nye og alle eid av ansatte i Sulland Trondheim. Imponerende biler både og se på og høre på.

 

 

Siste post på programmet foregikk i nybilavdelingen for BMW, der Øyvind Røskaft ga oss en interessant gjennomgang av BMW hybridsatsning, som består av sportsbilen BMWi8, flerbruksbilen BMW 225xe, sedanen BMW 330e og SUV-en BMW X5 40e. Et spennende tema i disse tider, ingen tvil om at hybrid er et satsnings- område for BMW og at bilene har slått meget godt an i markedet.

 

 

En stor takk til Sulland Trondheim ved Dag Rune Borch, Øyvind Røskaft og Jan Ivar Reistad, som velvillig stilte seg selv og de flotte lokalene til disposisjon og laget et meget interessant møte. Takk også til Trond Håvard i styret som ansvarlig for et vel gjennomført arrangement.

 
Skroll til toppen