Vårmønstringen 2015 på Øvrevoll

Jubileumsmønstringen slo alle rekorder! NSKs Vårmønstring handler om tradisjoner, og det tilbake til starten i 1975. Den første kom i stand på Bygdø, i Oslo. Og den gang i september! På den tiden var sportsvogner noe man svært, svært sjelden møtte i trafikken i Norge. Ideen var å prøve å samle så mange som mulig, til glede for alle med interesse for biler med et vakkert og spesielt design. Og kanskje litt mer spenstige kjøregenskaper enn hva som ellers var standarden på biler. Treffet ble en suksess, og det måtte følges opp – nå med et ønske om å være starten på sportsvognsesongen. Altså på våren, og den 2. søndagen i mai ble valgt. Siden da har NSKs Vårmønstring vært arrangert hvert år, den 2. søndagen i mai! I mange år har det vært Vårmønstring på Øvrevoll galoppbane i Bærum, og 40-årsjubileet ble en braksukess! Aldri før har så mange sportsvogner vært samlet på et sted i Norge. Det var mer enn 1000 utstilte biler! Den tidligere rekorden på drøyt 800 ble knust. Vi har heller aldri hatt så mange besøk fra publikum, så et vakkert Øvrevoll badet i sol ble både trangt, vakkert og slik Vårmønstringen alltid er: Et sted for å se og bli sett – et sted du får oppleve unike sportsbiler på nært hold, et sted hver bil er en utstilling i seg selv. I år åpnet vi også for en såkalt «Åpen klasse». Dette er entusiastbiler like gode som de andre på utstillingen, men her tillates også 4 dører.

Norsk Sportsvogn Klubb takker alle som kom til Øvrevoll og gjorde vår jubileumsmønstring til den største noensinne! Vi takker også spesielt våre Marshals og funksjonærer, som etter en lang og hektisk dag nok sovnet lett på kvelden.

Utvalget av sportsvogner og sportslige biler i Norge har utviklet seg helt enormt siden 1970-tallet, noe som også NSKs Vårmønstring nyter godt av. De første 40 årene er historie og fremtiden er allerede her. Det blir Vårmønstring også neste år – som alltid, den 2. søndagen i mai. Velkommen i 2016!

Årets Sportsvogn: Jensen 541S. Eier: Sjur Jacobsen

Årets Klubbstand: Porsche Club Norge (Også med ny rekord og +240 biler, vakkert oppstilt på standen)

Årets Entusiastbil: Ford Escort. Eier: Vebjørn Klausen

Årets Langveisfarer: Johan Furebotten. Fra Bodø i sin Porsche 911 ( 993)

Flere bilder finnes i Bildegalleriet.
Skroll til toppen