Vintersport – javisst!

Tidenes største samling med NSK-medlemmer på isen – i strålende solskinn og hyggelige temperaturer.

Da er nok en vinterweekend tilbakelagt, og det med rekorddeltagelse! Over 70 påmeldte sjåfører! Dette skapte naturlig nok noen utfordringer rent logistikkmessig, og det faktum at banen var mindre enn tidligere år var også med på å gjøre det ekstra spennende. Men takket være smidige deltagere med godt humør gikk det over all forventning. 
Både fredag og lørdag viste området seg fra sin beste side – passe kaldt og masse sol begge dagene. I år fikk vi også selskap fra flere førere fra Historisk Racing, noe som var med på å sette god gammel stil på isbanekjøringen. Gamle Minier og Cortinaer i fullt driv skodd med rallypigg og herlig lyd var en flott opplevelse!
Under kyndig ledelse av Ove, som var Pers representant på banen, var det rett i underkant av 17000 fyrrige hester som fikk fritt utløp på banen!
Fredag kveld var det duket for Generalforsamling, og med godt oppmøte forløp denne uten de store overraskelsene. Bl.a. ble hele styret gjenvalgt.
Dagen etter ankom resten av førerne som bare skulle kjøre lørdag – the more the merrier! 🙂 I løpet av dagen ble også den uformelle konkurransen avholdt, og 75 sjåfører ble ekspedert gjennom banen på litt over en time – takk til alle som lot være å satse så hardt at de kjørte ut! 
Etter en lang dag på isen var det så festmiddag på Pers…
…men det ‘alle’ ventet på var resultatet av NSKs årlige Isbanecup! Vi samlet oss i et eget lokale og ventet spent på at konferansier Jarl og ‘tause Lin’ skulle dele ut godsakene. Først ut var uvanlig nok to vinnere som delte samme bil! Lars og Linda vant hver sin klasse (4WD og Dameklassen) i en Audi RS3 – og med god margin begge to, så da er det tydelig hva som er bilen å anskaffe til neste års konkurranse! 🙂 I Rallypiggklassen knuste Olav Rygge all motstand – i hvert fall med 4 tiendeler… Og så var det den store to-driftshjulsklassen da. Her var det en og annen som fikk seg en overraskelse, for de forhjulsdrevne bilene stod for storeslem og tok alle de første plassene! Raskest var Atle Ramberg i en Ford Focus. Men…ved en inkurie (les: her har ‘noen’ driti seg ut…) hadde alle de bakjulsdrevne bilene blitt uteglemt i sammendraget! Dette ble ikke oppdaget helt umiddelbart, så det drøyde til dagen etter før vi fikk anledning til å utnevne Andreas Melhus som vinner av den nyopprettede klassen for bakhjulsdrevne biler! Premie blir levert personlig i nær fremtid, og vi beklager…:-)
I den utrolig lite prestisjefylte klassen for styremedlemmer (…) vant Petter Huse, og jekket dermed ned Henning Hansen fra den tronen han har sittet på de siste årene. Omsider.
Her er den endelige resultatlisten:
Vi håper alle hadde en flott helg, og vi gleder oss allerede til neste år! 
Bilder er lagt ut i Bildegalleriet. I diskusjonsforumet finner du enda noen fler, og der bli det nok også lagt ut litt video etter hvert.
PS: Har du bilder eller video du ønsker lagt ut i Bildegalleriet vårt, send en epost til [email protected]
PPS: Det var en liten ting til – Jørn G. Innset ble utnevnt som æresmedlem i NSK, takk for den! 🙂
Skroll til toppen