Fullt hus på NSKs Motorsportsaften!

Også i år ble Motorsportsaften gjennomført på Olavsgaard Hotell. Med nesten hundre mennesker tilstede så var dette som vanlig et meget populært medlemsmøte!

Hotellets meny i disse dager består i all hovedsak av ribbe, pølse og pinnekjøtt. NSKs meny derimot hadde mer fokus på andre ting… Denne gang var tungvekterne i norsk baneracing invitert. Inn på parketten rullet en lekker rød Camaro, med millimeterpresisjon mellom dørene – riktig nok også uten motor. Chevyen skal kjøres i Norwegian Thunder Car. Initiativtager og primus motor, Rune Næss, kunne stolt fortelle om suksessen med årets testsesong. Neste år skal man kjøre det egne nasjonale mesterskapet og også en felles serie med DTC (Danish Thundersport Championship.) Det betyr flere løp i Danmark og på Rudskogen i Norge. Den norske serien vil også kjøre på Vålerbanen. Man forventer ca. 25 biler på startstreken i DTC. Den danske hovedserien, DTC, kan skilte med et førergalleri med fire tidligere Le Mans vinnere og en Formel 1-fører. Nordmennene mønstrer en gjeng ung talenter som skal vise danske superstjerner hvem som virkelig er tørre bak øra. Med stor entusiasme kunne også Rune fortelle om hvor stort dette er i Danmark, med stort publikum – nesten som å være rockestjerner! For å få opp interessen her hjemme også jobbes det med TV dekning i Norge. Nytt for 2013 er også at man kan velge mellom 3 glassfiberkarosserier: Chevy Camaro, Ford Mustang eller Dodge Challenger. Alle bilene har rørrammekonstruksjon. Den Camaroen Rune hadde med var uten motor, men ny er på vei. Bilene utstyres alle med lik motor med 475 hk. Dette fra 6,2 liters volum og selvfølgelig V8! Motoren hviler bak forhjulene og har en 4 trinns manuell girkasse. Nysgjerrig på lyden? Vi sees til våren! 😉

At NSK har med førere i racing er kanskje ikke viden kjent. Men, joda – og ikke bare det – de hevder seg også! I 2012 sesongen er det 2 førere, i to svært forskjellige klasser, som ble Norgesmestere.

Yngvar Ekorness kjører en Mini Cooper S i historisk racing. Han ble Norgesmester i klassen F + G inntil 1300 ccm.

Haavard Lien kjører en Chevy Corvette. Han ble Norgesmester i klassen: GT1

Både Yngvar og Haavard har holdt på i mange år, og det var moro å høre de fortelle litt fra sine karrierer. Begge er vant med premier, men satte også spesielt pris på å bli hedret av deres moderklubb, NSK. Og vi i Norsk Sportsvogn Klubb er stolte av dere – Gratulerer!

Team Autostrada skulle deltatt på vår Motorsportsaften, men de trakk seg dessverre samme dag.

Skroll til toppen