Sensommertur 2011 (20.-21.08.2011)

Årets siste overnattingstur gikk via Storlien til Åre og tilbake via Verdal til Trondheim. Hele 15 biler og 29 personer møtte opp. Deltagerne fikk oppleve en helg med kjøring på tidligere lite kjente veier, og som alltid ble det mye sosial hygge og ingen mangel på god mat og drikke.

Med tungt skydekke, regnbyger og spesielt tidlig oppstart kl. 08:00 lørdag morgen kunne kanskje opptakten vært bedre, men som alltid møtte turdeltagerne opp med godt humør og positiv innstilling. Turen gikk langs E6 til Stjørdal, der vi etter en kort oppsamling var 12 biler som kjørte videre mot Sverige (de 3 siste hadde dratt til Åre dagen før). Ankomst Åre ca. kl. 11 på formiddagen og dermed litt tid til shopping før innsjekk. Flertallet valgte kanskje ikke helt overraskende å sette kurset mot Systembolaget. 

Kl. 12 var det klart for innsjekking på Holiday Club, og her hadde turarrangørene ordnet det slik at vi fikk parkere inne i ”TV4 Arena”, en innendørs hall med egen innkjøringsport og direkte entré til hotellresepsjonen. En imponerende ankomst for både deltagere og ikke minst andre hotellbesøkende som strømte til. Hotellet for øvrig svarte absolutt til forventningene, flotte og romslige rom og ellers upåklagelig standard og fasiliteter. 
Kl. 13:30 møttes vi i resepsjonen for felles avgang til Elna og Per Erik Skogrand, som hadde bedt oss til lunsj på hytta deres like utenfor Åre sentrum. En virkelig flott hytte, bygd i solid tømmer, skifer og glass, her forstår vi godt at det er trivelig å tilbringe en del av fritiden. Etter en omvisning fikk vi servert en velsmakende lunsj med ungarsk gulasjsuppe, spekemat, øl, vin, kaffe og kaker. Kl. 15:30 var det retur til hotellet igjen, der det resten av ettermiddagen var åpent program med bl.a. muligheter for å besøke den flotte spa-avdelingen. 

Kl. 19:30 møttes vi i baren for en drink før vi gikk til bords i restauranten kl. 20 for å bli servert en treretters middag bestående av laks, nakkebiff og pannacotta. Meget bra mat og en hyggelig kveld i godt selskap. Etter middagen gikk vi opp i sportsbaren der det ble både drinker og tradisjonsrik quiz før vi gikk til sengs.      

Søndag morgen var det sen avgang kl. 11, så det ble rikelig med tid til å ta for seg av hotellets utmerkede frokostbuffet før avgang. Første etappe ble kort, til Åre Chockladfabrik i Björnänge, noen kilometer fra Åre sentrum. Etter at fabrikken ble åpnet i 1991 har det vært en rivende utvikling, nå er det opptil 25 ansatte i høysesongen, det produseres ca. 30 ulike sorter sjokolade og de har i overkant av 800 utsalgssteder i Norden. De fleste benyttet selvsagt sjansen til å kjøpe med seg litt ekte hjemmelaget sjokolade hjem.  

Neste etappe gikk til Tännforsen, Sveriges største og mest imponerende vannfall med en bredde på ca. 60 meter og en fallhøyde på totalt 37 meter. Fossen ligger drøyt 2 mil fra Åre, en kort avstikker fra Staa (like etter Duved på vei mot Norge). Absolutt verdt et besøk, et imponerende syn fra rampen bygd ut mot fossen.
Deretter gikk turen langs 322 over Skalstugan til Verdal, der det var lunsj på Brød & Cirkus i sentrum. Dette var nok et nytt bekjentskap for de fleste, men absolutt en opplevelse som fristet til gjentagelse med god mat. Etter lunsj, kaffe og kaker takket vi hverandre for turen og tok fatt på siste etappen tilbake til Trondheim.
Vi takker alle deltagerne for en hyggelig helg, og en spesiell takk til turarrangørene Gunn og Odd Vaagan for et ypperlig opplegg. En slik sensommertur med overnatting ser etter hvert ut til å bli en hyggelig tur med god oppslutning, og dette er absolutt en type arrangement vi ønsker å videreføre også til senere sesonger. 
Neste år (2012) har Marietta og Bjørn Dahn sagt seg villig til å arrangere sensommerturen.
Skroll til toppen