Vårens råeste eventyr!

Når vi i ettermiddag gjør opp status og finner ut at vi har hatt over 700 sportsvogner og mer enn 2500 personer innenfor portene på Øvrevoll er det en sliten men lykkelig arrangementsgjeng som konkluderer: For et show! OPPDATERT: Bilder nå lagt ut!

For første gang på lenge var både metereologer og Norsk Sportsvogn Klubb enige med værgudene, det skulle bli strålende vær denne søndagen! Og for et vær det ble – det var nok ikke rent få som dro solbrente hjem fra Øvrevoll i dag. Solbrente, men forhåpentligvis også fulle av inntrykk, inspirasjon og lutter glede over å være sportsvogneier. Eller sportsvogninteressert – det er som kjent interessen for sportsvogner som er kriteriet for å være medlem i NSK.

Fra portene åpnet til vi forlot åstedet rundt kl. 17 var stemningen høy, likevel gikk alt pent og rolig for seg. Det var sjelden trafikale problemer, og flyten var svært bra. I år ble det feiret flere jubiléer, bl.a. Austin Healeyregisteret, Jaguar E-type, Volvo P-1800 m.m. Defileringen var som vanlig et høydepunkt – Anders Gullstein i MR2 dro hjem premien for Årets Langveisfarer, Porsche Club Norge vant prisen for årets klubbstand og Inge Mauseth i Ariel Atom vant prisen for Årets Sportsvogn, mest av alt fordi bilen er så utvetydig kompromissløs sportsvogn. Vi gratulerer nok en gang! En morsom anekdote var da Morten Larsen, stifter av Norsk Sportsvogn Klubb tilbake i 1977, ankom Vårmønstringen og jubiléet til E-type i den samme E-type han hadde med på historiens første Vårmønstring tilbake i 1975 (jada, Vårmønstringen ble innført 2 år før NSK ble stiftet!).

Kameratettheten på Øvrevoll er sjeldent tett på NSKs Våmønstringer, og det var ikke rent få knallskudd som ble avfyrt i dag – resultatene er allerede på vei ut på diverse bildesider på Internet, så ta dere en titt rundt og se om dere på nett! Flere bilder kommer i løpet av uken er nå lagt ut i Bildegalleriet!

Som alltid retter vi en stor takk til NSKs alltid tilstedeværende Marshals og andre frivillige – uten dere hadde ikke Vårmønstringen vært mulig å gjennomføre – takk!

PS: Sett av datoen allerede nå – 13. mai. I 2012 – vi sees!

Skroll til toppen