Medlemsmøte september (tirsdag 07.09.10)

Et fantastisk høstvær denne tirsdagskvelden; skyfritt og opp til 24 grader på turen nordover. Oppmøtet var upåklagelig; 19 biler og 35 personer. En perfekt avslutning på årets utesesong.  
Turen gikk også denne gangen fra Moholt og inn på gamle E6, men med en liten vri, langs Presthusveien ned mot Ranheim. Kjent trasé videre; via Reppekrysset, Hundhamaren, Vikhammer og Hommelvik mot Stjørdal. I Hommelvik fikk vi tilslutning av flere biler. På Hell til høyre hvor enda flere sluttet seg til, og så venstre mot Lånke, langs sørsida av elva mot Hegra sentrum og til slutt oppover svingete bakker opp til Hegra Festning.

  

  

  

  

Vel framme på festningsområdet fikk vi en interessent orientering om festningens historie, oppbygning og bruk både på 1920-tallet, under vinterkrigen Finland-Russland og forsvaret mot tyskerne som varte i knappe 30 dager i 1940. Blant annet fikk vi se oss litt rundt i et eget museum på stedet og gå litt rundt i tunnelsystemet inne i fjellet, der det for anledningen også befant seg en moderne kunstutstilling med historisk bakteppe. 

  

  

  

  

Til slutt var det klart for en flott servering av spekemat med tilbehør, etterfulgt av kaffe og multekrem. 

Denne kvelden ble en perfekt avslutning på årets utemøter. En spesiell takk til turarrangør Bjørn Otto som på kort varsel endret destinasjon og snekret sammen et utmerket arrangement. 

Nå som høsten kommer blir det igjen innemøter med spennende temaer, det første 5. oktober. Vel møtt.

Skroll til toppen