Medlemsmøte 1 juni (08.06.10)

Vårt sedvanlig gode forhold til værgudene står ved lag; regnbyger tidligere på dagen ble til sol og god temperatur i tide før start på kveldens tur. 13 biler og 19 personer møtte opp.

Langs hovedveien til Øysand, over på fin og svingete ”gammelvei” fra Øysand og utover til Orkanger. 

Vel fremme på Bårdshaug Herregård fikk vi en svært interessant omvisning med historisk tilbakeblikk. Arkitekt, minister, godseier og konsul Christian Thams kjøpte gården i 1890 og bygde om huset i flere stilarter og selvsagt etter egne tegninger. Dette er i stor grad bevart i dagens historiske herregård og moderne hotell.

Dagens sjef for stedet, Arve Tokle, tok oss med fra rom til rom, hvert rom med sin egen historie. Her har det utvilsomt vært besøk av mange prominente personer, både konger, dronninger, fyrster og baronesser. Den flotte engelske hagen utenfor har også sin egen historie. Etter at Thams’ favoritthest, en hvit araber, dessverre døde, bestemte han seg for å hedre dyret ved å begrave den stående i hagen. 

Etterpå fikk vi servert den tradisjonelle eplekaken med krem og tilhørende kaffe/te, alltid like vellykket.

Returen gikk fra Orkanger via Fannrem, retning Løkken, Hølonda, Korsveien og Melhus tilbake til Trondheim. Fortsatt langs flotte sportsbilveier og med et upåklagelig vær. 

En på alle måter flott tur. Spesielt hyggelig at det stadig dukker opp nye fjes og biler på møtene våre, dette viser at  klubben er svært oppegående og frister med spennende arrangementer og turer. 

Vel møtt til neste arrangement, som er Trondheimsfjorden rundt lørdag 19. juni.  

Skroll til toppen