Nasjonal Motordag 12. juni!

LMK melder: LMKs styre støtter initiativet som er kommet fra AMCAR om å markere en årlig nasjonal motordag. LMK ber sine medlemsklubber om å tilrettelegge for at medlemmene denne dagen tar seg en tur ut med sitt kjøretøy for å vise seg i nærmiljøet.

I Norge er det i dag rundt 110.000 kjøretøy over 30 år. De aller fleste av disse brukes som hobbykjøretøy, og blir tatt godt vare på. De henholdsvis 50.000 og 16.000 medlemmene LMK og AMCAR har, favner hoveddelen av disse kjøretøyene. Det er etter LMKs styres mening derfor naturlig at det nettopp er disse to organisasjonene som tar ansvar og oppfordrer alle mdlemmer til til å bruke hobbykjøretøyet denne dagen.

Siden den andre lørdagen i juni hvert år skal være Nasjonal Motordag, kan det være en ide å forsøke å bygge opp en type aktivitet på denne dagen. En spesiell klubbdag, en mønstring, et løp eller annen type markering som kan knyttes opp til Nasjonal Motordag.

Sverige og Danmark har nå også fått sine nasjonale motorhistoriske dager i juni, så i denne måneden er det Motorhistorisk ”Tut&Kjør” over hele Skandinavia

Skroll til toppen