Medlemsmøte november (03.11.09)

13 biler og 20 personer møtte opp til et fartsfylt og interessant møte med tema racing. Kort samling på Esso Moholt der en del hadde møtt opp for felleskjøring nordover. Det var en fint høstvær denne kvelden og et ivrig medlem i rød Jaguar imponerte spesielt med å kjøre toppløst både til og fra møtet i de tross alt ikke mange plussgradene. En frisk kjøretur langs E6 før vi møtte de resterende deltagerne utenfor garasjen som den meget bilinteresserte familien Nordgaard disponerer noen kilometer nord for Stjørdal.

 

Etter at det var ønsket velkommen og kaffe og kaker var plassert ut fikk vi på storskjerm se bilder og en filmsnutt om teamets satsning i motorsportklassen Seven Racing. Den talentfulle sønnen Daniel er sjåfør og gjør det meget bra med blant annet 2.plass i årets NM og Nordisk Masters. Resten av teamet består av faren Arild og to kompiser av sjåføren som er dyktige mekanikere. Ingen tvil om at det legges ned mye tid og penger i en brennende bilinteresse. De er også i gang med å bygge en bil til den yngre sønnen Aleksander, som i likhet med sin bror allerede har en solid bakgrunn i gokart-klasser.

 

Klassen består av biler basert på Colin Chapmans Lotus Seven, både med det tradisjonelle karosseriet og nå i senere år også et nyutviklet karosseri med et mer moderne utseende og bedre aerodynamiske egenskaper. Dette er klassen i norsk motorsport som har størst antall deltagere. Ved å kjøpe byggesett fra England og et ganske strikt modifikasjonsregelverk kan bilkostnadene tross alt begrenses, men reiser, tidsbruk etc. for en deltager fra ’provinsen’ blir solid tillegg på konto for livsstil. Det var planlagt en løps-helg på den nye banen på Frøya i år men denne ble dessverre avlyst, vi får håpe den blir mer permanent framover. Det har derfor blitt helgeturer til Våler (som er den nærmeste banen), Rudskogen, Kinnekulle i Sverige og Jyllandsringen i Danmark. På grunn av mangel på passende baner er det også vanskelig å få gjennomført trening lokalt, og de er bl.a. derfor involvert i det bredere motorsportmiljøet. Det ble gitt en interessant orientering om utbyggingsplanene for Lånke som arena for de fleste arter motorsport.

 

Mot slutten av møtet fikk vi også høre et interessant innlegg fra en av de andre besøkende, Vegard Skjærvik Mære, som kjører klassisk racing med en Mini Cooper på hobbybasis. Selvsagt var den samme bilen i bruk også som framkomstmiddel til møtet og kunne dermed beskues utenfor garasjen etterpå.
Der sto også en Mini Marcos, 1 av 2 eksemplarer i Stjørdal og 1 av bare 3 i hele Norge. Litt personlige opplevelser fra årets Goodwood Revival minsket heller ikke lysten til å dra dit ved en senere anledning.

 

Vi takker familien Nordgaard med hjelpere for artig og interessant møte. En stor takk også til Bjørn Otto, som var ansvarlig for dette medlemsmøtet. Vi minner samtidig om neste møte som er julemøtet 01.12.

 

Skroll til toppen