Stifinnern 2009 – legendarisk billøp hvor de fleste kan delta!

Stifinnern, legendarisk arr. i norsk bilsport. Blant de første i Europa tar vi i bruk GPStracking for å sjekke at bilene har kjørt riktig løype på riktig tid. Dette gjøres nå enkelt med en liten mobillignende dings.

Fra NAF Motorsport får vi følgende informasjon:

Nå er vel sommern over og vi starter opp Challengsesongen.

Årets Stifinner’n blir et kompakt løp på ca 90 km. Med en to tre regularityettapper, hvor vi får testet det nye «trackingsystemet «samt et hektisk og lettkjørt orienteringsetappe som avsluttning.

Husk 2 fine Challengeløp i høst:
Spiral Challenge 2009 19.09.209 av KNA Drammen.
http://kz18954.blogspot.com/2009/08/spiral-challenge-19092009.html

Stifinnern 2009 13.10.2009 av NAF Motorsport Asker og Bærum
http://www.naf.no/NAF-lokalt/Motorsport-klubber/Alle-klubbene/NAF-Motorsport-Asker-og-Barum/Challenge-lop/Stifinnern-09/

Løpene teller med  i ”Scandi-Travels” Challenge-cup.

Trackingsystemet, er rett og slett GPS regisratorer anvendt som kontinuerlige tidtagere innenfor marginer på tiendedels sekunder under hele løpet, hvor vi som
løypeleggere bestemmer hvor tiden som vi benytter på de hemmelige kontrollene skal være, vi regner dette som bedre og sikrere for våre resultater, enn en manuell tidtaking i dårlig sikt og mørket, dette ikke til noen forkleinelse til våre alles kjære postmannskaper, disse vil vi i fremtiden benytte til å betjene de åpne kontroller og ferdighetsetapper, så de skal ikke bli arbeidsledige. Men vi sparer nok en god del mannskaper og
kan gjøre løpene enda mer spennende for alle. Vi skylder og takke Even Johansen for initiativet til den nye måten og ta tider på, og hans store innsats på det datamessige, han er helt «rå» på dette og har lang erfaring. Både undertegnede og Oddvar Moland, har testet dette i Flesberg med en god tilbakemelding fra både deltagere og arangsjører, og vi samarbeider meget godt med KNA Drammen om dett. I tillegg har både KAK Kristiansand, KNA Halden, kjøpt Mastertrackere for å benytte dette system i vidre løpsarrangemanger.

Foreløpig er det Even Johansen som tar seg av det jeg ikke har noe greie på,så får jeg holde orden på utlån og oppgradering av de små trackerne.

Disse er så store som en liten mobiltelefon , og skal settes på daschbordet i en holder eller limes fast inne i en plastpose, og være med hele løpet, delagerne skal kun legge den i bilen og ta den ut ved endt løp, og levere den til sekretariatet for avlesning. Alle resultater på en slik liten sladrehank leses av iløpet av sekunder, og det gjør at resultater kommer
meget raskt.

Vi har stor tro på dette og håper på god og positiv mottakelse av vårt lille pionerprosjekt.

Til alles orientering MVH.
Aasmund Kleve bilsportsentusiast.

Skroll til toppen