Vårtur 2009 ! (29.05.-01.06.09)

Dette ble en fantastisk kjøreopplevelse i sol og varme, med trivelig sosialt samvær. Fine kulturelle innslag og mange stopp for å se severdigheter. Deltakere: 26 personer og 13 biler. Turen startet fra Trondheim fredag 29. mai kl. 08:30. Første etappe gikk til Oppdalsporten for en innlagt kaffestopp før videre kjøring til Dombås for en strekk på beina. Her ble været supert og alle kabrioleter ble lagt ned. Deretter kjørte vi ned Gudbrandsdalen til Sel og videre korteste vei til Vågå, en fin sportsvognvei. Fortsatte så hovedveien opp Ottadalen til Lom for en trivelig lunsj ute i godværet. Vi møtte mange biler som skulle være med på billøpet Flåklypa Grand Prix for vetarankjøretøyer i Lom pinseaften. Fin kjøring videre ned til fagre Stryn i det vakreste sommervær, deretter til Loenfjord hotell for middag og overnatting. Supert.

 

 

 

Lørdag morgen startet vi med en tur inn til Briksdalsbreen innerst i Olden. Været var fremdeles helt topp med sol og varme. Alle deltakerne gikk opp til breen. En fin opplevelse, med påfølgende lunsj før videre avreise. Neste etappe gikk til Fjærland der vi besøkte Norsk Bremuseum med informasjon og filmer. En interressant opplevelse, og været ble bare varmere: +26. Etter en rolig og fin dagsetappe var vi vel fremme på gamle og ærverdige Mundal Hotell der neste natt skulle tilbringes. God tid til en forfriskning (eller var det 2?) på plenen.  Den kvinnelige eieren overrasket med å kjøre frem en hotellbil fra 1923; Cadillac cabriolet. Et morsomt innslag.  Flott middag på kvelden. Hyggelig gjettekonkurranse på kvelden som engasjerte de solbrune til hard konkurranse med påfølgende premiering av vinnerlaget.

 

 

 

Søndag startet med en rusletur i Mundal der bokbyen er en rik opplevelse. Samme fine været. Turen gikk så  herfra til Sogndal for å se den gamle trehusbebyggelsen som er svært godt vedlikeholdt. Deretter kjørte vi til lille Solvorn nede ved Sognefjorden der vi besøkte vakre Walaker hotell der eier og daglig leder informerte aktivt om hotellets drift gjennom flere generasjoner. Heretter gikk turen videre til Sognefjellet. Fin kjøretur opp Turtagrø og til et helhvitt sognefjell med bilturister og skiturister i godværet. Lunsj på fjellet før ferden videre ned vakre Bøverdalen til Lom der vi inntok en fantastisk 4-retters gourmetmiddag og overnattet på Fossheim.

 

 

 

Mandag kjørte vi i samlet flokk ned Ottadalen og fortsatte Gudbrandsdalen til Dovregubbens Hall. Kaffepause på Dovre i godværet som fortsatte hele veien hjem til Trondheim.

 

 

 

En stor takk til alle for en fantastisk vår(sommer)tur.

Skroll til toppen