Medlemsmøte mai (05.05.09)

14 biler og 26 personer møtte opp til årets første kjøretur som gikk til Hegra. Den planlagte turen til Hegra Festning måtte dessverre avlyses på grunn av veiforholdene, men vi fikk en god erstatning med et besøk på Leirfall helleristningsfelt. Litt regn i lufta før og like etter start gikk etter hvert over til et fint vårvær lenger nordover. Fra Moholt gikk turen i den normale ruta over Dragvoll, ned til Reppe og langs gamle E6 til Hell, fylkesvei til Hembre og til til Leirfall Helleristningsfelt som ligger nord-øst for Hegra sentrum. Her fikk vi en interessant orientering av en dyktig kvinnelig arkeolog som jobber for Bergkunstmuseet.

 

 

Etter å ha sett på diverse helleristninger i området fikk vi demonstrert en historisk metode med bruk av jordgrop til tilberedning av mat. Menyen besto av bl.a. sauekjøtt og løk innpakket i aluminiumsfolie, et annerledes og velsmakende innslag som så ut til å slå godt an.

 

Mot slutten av møtet ble formannen overrakt en liten oppmerksomhet i forbindelse med vel overstått 60-års-dag nylig. Vi gratulerer på etterskudd. Samtidig hilses til nye ekvipasjer/deltagere – en glede å få med ytterligere objekter og entusiaster.

Ca. kl. 21:15 var enkelte i ferd med å bli kalde på beina, og når regnet nå også kom tilbake var det tid for noen å sette på taket og begi seg tilbake til Trondheim igjen.

 

Skroll til toppen