Førstehjelpskurs avholdt!

Vi fortsetter i rekken av kurs for å forberede NSK Marshals på årets banesesong – denne gangen var det et meget godt besøkt førstehjelpskurs! Førstehjelpskurs for våre Marshals ble avholdt 19. mars. Vi var omtrent 20 stk og kurset ble ledet av en ambulansesjåfør. Han foreleste og demonstrerte samtidig. Det ble stilt mange gode spørsmål og flere av deltakerne hadde også egen-opplevde situasjoner å fortelle om. Det var også mulighet til å prøve H-L-R. Kurset var konsentrert om disse hovedpunktene:
 
*        Det å alltid gjøre noe
*        Varsling 1-1-3
*        Pasientundersøkelse (se på, lytt på, ta på)
*        Oppførsel på skadestedet – sikring
*        Førstehjelpens A-B-C-D
*        Blødninger og brudd
*        Hodeskader
*        Forgiftninger – brannskader
*        Tiltak ved diabetes, epilepsianfall m. fl.
*        Stabilt sideleie – sjokkleie m.fl.
*        Fremmedlegeme i luftveier
*        H-L-R
 
 Det var et meget godt gjennomført kurs. Deltakerne hadde veldig forskjellige forhåndskunnskaper – og alle var enige om at dette var svært nyttig. Alle fremmøtte Marshals fikk også sitt personlige kursbevis.

Neste kurs: Brannslukking med praktisk trening!

Skroll til toppen