Rally Norway, vær med du også!

Dette arrangementet nærmer seg med stormskritt. Brødrene Solberg kommer (Henning med Ford og Petter med Citroën), og ellers er det ytterligere 9 biler hvor en eller begge mannskapet er norske. Totalt er det 43 påmeldte biler pr. 13.01.09.

RALLY NORWAY – TORSDAG 12. til SØNDAG 15. FEBRUAR 2009

Som kjent arrangeres WRC – WORLD RALLY CHAMPIONSHIP – RALLY NORWAY i Hedmark og Oppland fredag 13., lørdag 14. og søndag 15. februar 2009 – med en innledning på Bjerkebanen i Oslo torsdag 12. februar.

Arrangørene er interessert i å knytte til seg foreninger og lag som kan stille med postmannskaper. Erfaringen fra ”prøverally” i 2006 og ”ordentlig” rally i 2007 viser at det er lettere å skaffe mannskaper til fredagen enn til lørdagen og søndagen. Rally Norway er derfor interessert i at NSK – Norsk Sportsvogn Klubb – hjelper til med å skaffe ”sperrevakter” (mannskaper til vakthold langs løypa) særlig lørdag 14. februar – men de er også interessert i flere mannskaper fredag 13. februar og søndag 15. februar. Det er ikke vår oppgave å selge billetter eller ordne publikumsparkering.

Verken Rally Norway eller NSK dekker transportutgifter, matutgifter eller overnattingsutgifter.

Styret i NSK har overlatt til Olav Helge å representere NSK ovenfor Rally Norway. Dersom du er interessert i å delta som mannskap i Rally Norway, ber styret derfor om at du SNAREST melder interesse til:

Olav Helge, Hellinga 10, 1481 HAGAN,
priv. 67 07 86 56, mobil 41 66 75 49, [email protected]

Si fra om du er interessert i å arbeide alle tre dagene, eller kun fredag, lørdag eller søndag (eller en kombinasjon).

NSK skal være mannskap på SS 12/16 (se nedenfor). Både i 2006 og 2007 valgte mange av oss å dra opp om fredagskvelden, og overnatte i telt eller i bilene (campingbiler, stasjonsvogner, eller – i ett tilfelle – sportsvogn). Vi har håp om å kunne tilby overnatting i to ex-militære 14m2 telt med oppvarming.

Dette er en unik anledning til å komme seg ut i skog og mark – du får masse frisk luft, en del mosjon, og muligheten for å overnatte under stjernene. Dessuten gir det en god følelse å tenke ”Jeg var en liten, men viktig, brikke i Rally Norway”. I 2007 begynte det å snø fredagskvelden. Da trengte man firehjulsdrift for å komme fram til leieren vår. Men fortvil ikke, det er en vanlig parkeringsplass lett tilgjengelig. Ta med nok varme klær, og gjerne en stol til å sitte på.

Litt om Rally Norway :

Servicepark er i eller ved Vikingskipet i Hamar. Rally Norway overtar Vikingskipet om morgenen mandag den 9. feb. (det er skøyteløp helga før), og har behov for folk som vil være med å rigge mandag, tirsdag og onsdag.

Torsdag 12. feb. er det såkalt ”shake down” i nærheten av Hamar. Dette er en spesialetappe hvor deltakerne kan teste bilene før starten. Har du lyst og anledning til å være funksjonær her, så si fra. Etter ”shake down” drar deltakerne til Oslo for å kjøre en oppvisningsrunde (SSS 1) på Bjerkebanen. Deretter kjører alle deltakerne tilbake til Hamar. Start og mål er Torget i Hamar (en km. fra Vikingskipet).

Fredag 13. feb. går løpet i sin helhet i Hedmark, i Kongsvinger-området. Arrangørene trenger folk i og ved Vikingskipet, så NSK satser på å ha en  delegasjon her. Det er skiftordning hele døgnet. Er du interessert i å være vakt om natta for å kunne se på bilene på dagtid ? Eller foretrekker du å sove om natta og jobbe om dagen ? Uansett – Rally Norway har bruk for deg.

Lørdag 14. feb. går løpet i Hedmark og Oppland, med fartsetapper i Brumunddal, Ringsaker, Mesna, fjellpartiet nordøst for lillehammer og i OL-anlegget i Lillehammer.
NSK skal være ved Dalaust gård (GPS N 60.55.360 – E 10.55.331) på SS 12 og SS 16 Ringsaker – dvs. SpesialStrekning nr. 12 og 16. SS 12 kjøres om formiddagen. Første rallybil kommer kl. 09.58. De fleste funksjonærene må være på post kl. 07.30, men dersom du har store problemer med å komme så tidlig, går det antakelig an at du kommer seinere. Dalaust gård er en av de mest publikumsvennlige stedene, bl.a. fordi det går ”vanlig” veg dit (funksjonærer og publikum trenger ikke bruke rallyløypa for å komme fram). Om ettermiddagen kjøres samme SS om igjen, da under navnet SS 16. Første bil starter kl. 15.22.

Søndag 15. feb. går løpet i Hedmark, fra Våler i sør til Løten i nord. NSK skal være på SS 20 Budor. Første bil starter kl. 09.23. Her må alle funksjonærene være på post før vegen stenges for trafikk kl. 05.15, så det lureste er nok å ”flytte inn” kvelden før.  Samme etappe kjøres om igjen som SS 23 Budor (første bil starter kl. 13.48). Budor er et hyttefelt. Rallyløypa går mellom hyttene, så her blir det mye action !
 
To dager – dobbelt så mye moro ! Tre dager – tre ganger så mye moro ! Fire dager…

OBS: De fleste NSK-medlemmene skal være ”sperrevakter” langs løypa, men det er mulig at arrangøren også ønsker flere folk ved start og mål. Da får man ikke se bilene mens de kjører for fullt i løypa, men til gjengjeld får man oppleve deltakerne på nært hold mens bilene står i ro. Noe for deg ? Det går for eksempel an å være sperrevakt en dag og være i start/mål-området en annen dag.

En del medlemmer har meldt seg på, men vi har plass til mange flere ! NSK satser primært på lørdag 14. (SS 12/16), men noen av oss skal være med alle tre dager: Fredag 13. (Vikingskipet), lørdag 14. (Ringsaker) og søndag 15. (Budor).

Passer det andre dager, så si fra !

Alle funksjonærer skal få utlevert refleksvest (skal leveres tilbake), fløyte (som også skal leveres tilbake), samt vaktkort. Vaktkortet gir gratis adgang til alle arrangementer og etapper, inkl. Bjerkebanen torsdag 12. (men det forutsetter at vi klarer å få tak i adgangskortene seinest torsdag).

Du finner flere opplysninger på www.rallynorway.com og www.bilsport.no 

Interessert ? Kontakt : Olav Helge, Hellinga 10, 1481 HAGAN,
priv. 67 07 86 56, mobil 41 66 75 49, [email protected]

Skroll til toppen