norsk-sportsvogn-klubb.gif (5457 bytes)
Velkommen til pinsetur, 26-28. mai!
Tekst:
Morten Aanonsen
Foto: Morten Aanonsen


Påmelding nederst på siden! OBS! Påmeldingsfristen er endret!

At det spøker på gamle norske trehoteller kommer vel ikke som noen stor overraskelse på noen. Spesielt ikke de av dere som var med til Sauda Fjorhotell i fjor, der en hyggelig mannsperson gikk igjen som både resepsjonist, bartender, kelner osv. osv.

I år skal vi igjen dra i vesterled. Vi starter fra parkeringsplassen til Blåfargeverket i Modum lørdag morgen for å kjøre opp rv. 287 Sigdal og Eggedal, også kalt kunstnerdalen. Her bodde og virket blant annet Th. Kittelsen. Her samlet han inspirasjon til bilder som Soria Moria og Nøkken i tjernet og de andre ilustasjonene til Asbjørnsen og Moe’s eventyrbøker. Vi passerer også den kjente klippen Andersnatten (med den hvite stripen opp dalen). Vel over fjellet etter Haglebu, treffer vi rv. 7 ved Brøtnes og følger denne gjennom Nesbyen, Gol, Geilo og over Hardangervidda (som er en av de flotteste kjøreturene jeg vet om, hovedvei eller ikke) til Fossli. Der skal vi spise lunsj på toppen av Vøringsfosssen.

Etter bespisningen bærer det ned Måbødalen til Eidsfjord og videre til Bimmnes, hvor vi tar ferge til Bruravik. Mot normalt for de av dere som tidvis kjører til Bergen, skal vi denne gange svinge til høyre mot på 572 mot Ulvik og følger denne til Granvin hvor rv. 13 bringer oss opp til Voss og Fleischers hotell som er vår første overnatting. På Fleischers skal angivelig kona til grunnleggeren gå igjen. Etter et velsmakende smalehovud og en god natts søvn, gyver vi løs på rv. 13 over Vikafjellet ned til Vik i Sogn og fergen fra Vangsnes til Dragsvik. Nå står den svingete veien over Gaularfjellet for tur med gruppefotografering på utsiktsplassen på toppen av serpentinersvingene. Vel over fjellet kjører vi langs sydbredden av Jølstervannet med et innlagt stopp på Astrupptunet. Når det kulturelle innslaget er overstått vender vi nesen nordover og følger rv. 1 til Byrkjelo og rv. 60 til Utvik, Innvik, Olden og Stryn. Først ved Tryggestad skal vi inn på rv. 655 til Øye og Hotell Union Øye der vi tilbringer natten. Her skal ulykkelig kjærlighet til en tysk greve ha ført til selvmord og spøkerier på det blå rom. Hotellet var et av keiser Willhelms favoritter. Kvikke og uthvilte, det vil si vi som ikke har sovet på det blå rommet, tar vi en usving og kjører tilbake ned til Hellesylt der vi tar ferge inn til Geiranger. Rv. 63 bringer oss over fjellet til rv. 15 ned til Lom og rv. 51 til hyttetunet på Bessnesset med avsluttende spekemat lunsj i beste -tradisjon.

Vi har ikke fått alle prisene enda men hotellene vil ligge på like under tusenlappen pr. snute i dobbeltrom og lunsjen betales til NSK og vil komme på 850,- kroner pr. snute. Som vanlig tar hver og en kontakt med hotellene selv -  vi har reservert 23 rom på begge steder, oppgi NSK som referanse.

Hjertelig velkommen!

Påmelding til pinsetur

Prisen NOK 850.- pr. person innbetales til Norsk Sportsvogn Klubb konto nr. 6034.05.24961 - merk innbetalingen 'Pinsetur 2007'.

Påmeldingsfristen er 28. april av hensyn til hotellreservasjoner og lunsjbestillinger.

NB! Hotell bestiller den enkelte selv.
 

Fleischer's Hotell
Evangervn. 13
N-5700 Voss
Telefon: +47 56 52 05 00
Fax: +47 56 52 05 01
E-post: hotel@fleischers.no
Hjemmeside: http://www.fleischers.no
Booking: Bestill overnatting her 
Hotell Union Øye
N-6196 Norangsfjorden
Telefon: +47 70 06 21 00
Fax: +47 70 06 21 16
E-post: post@unionoye.no
Hjemmeside: http://www.unionoye.no
Booking: Bestill overnatting her

Ja takk - jeg vil gjerne delta på pinseturen 2007!

Epost: Telefon (mobil):
Navn: Biltype/-merke:
Adresse: Antall personer:
Postnummer: Har betalt NOK: (deltagere x NOK 850,-)
til kontonr: 6034.05.24961
Poststed: Medlemsnr.:
Spørsmål kan rettes til:
Lars Rønning
Mobil 908 93 695
Epost